The Flash plugin is required to view this object.

Veckomenyer

Här presenterar Goda Gotland framtagna veckomenyer med gotländska råvaror passande för skolkök. Under februari lanserades vinterveckomenyn, och nu har vårmenyn presenterats. Se dom i korthet här.

Recepten är inspirerande, varierande och näringsberäknade. Menyn kan tillfredsställa både den ökade efterfrågan på varor med gotländskt ursprung och behovet att få snabb och enkel hjälp att laga god mat som mättar på ett bra sätt.

Välkommen att höra av dig med frågor och funderingar till:

Liza Vikström
070-343 0103, liza.vikstrom@livstek.se
Veronica Östling
0498-20 22 46 eller 070-775 7636, veronica.ostling@hushallningssallskapet.se
VÅRVECKOMENY

Vårvecka
Huvudrätt Vegetariskt alternativ Tillbehör
Måndag
Soppa
Lammsoppa från gotland, saftigt långpannebröd med kokt potatis Kajp- och spenatsoppa med kokt ägg, saftigt långpannebröd med ost Färgglad vitaminsallad, Kålrots- och äppelsallad, knäckebröd och mjölk
Tisdag
Fisk
Saffransdoftande fisklasagne, citron Chilidoftande grönsakslasagne Syrad vitkåls- och ruccolasallad med fetaost, morotsstavar, knäckesmörgås och mjölk
Onsdag
Kött
Gotländsk köttfärslåda med smak av ramslök, kokt/bakad potatis, crèmefraichesås med kajp/örter/ramslökspesto Rotfruktsbiffar och klyftpotatis, crèmefraichesås med kajp, örter och ramslökspesto Fänkålssallad med äpple och persilja, Blomkål- och broccolisallad, knäckesmörgås och mjölk
Torsdag
Vegetariskt
Vårsallad på matspelt, sparris och späda primörer (morot, rödbeta, tomat) och fetaost (16%) samt vinägrett Vårsallad på matspelt, sparris, späda primörer (morot, rödbeta, tomat) och fetaost Vit bönsallad med persilje- och citrondoftande tomatsås, knäckesmörgås och mjölk
Fredag
Pasta
Fullkornspasta med mangoldröra och lammchoritzo (30 g) Ljummen rödbetsgratäng med Keso, råris, marinerade kikärtor Knäckesmörgås och mjölk

Recept för vårvecka med gotländska råvaror 140502

Beräkning måltider vårvecka

VINTERVECKOMENY

Vintervecka
Huvudrätt Vegetariskt alternativ Tillbehör
Måndag
Soppa
Chilidoftande gulashsoppa, rödbetsbröd med linsspread Krämig rotfruktssoppa med örtolja, rödbetsbröd med linsspread Saftig grönkålssallad, morot, frukt och mjölk
Tisdag
Fisk
Gotländsk strömmingslåda med doft av chili, potatis Rotfruktsgratäng med panerade rotselleribiffar Broccolisallad, morot, knäckesmörgås och mjölk
Onsdag
Kött
Örtkryddad grillad kotlettrad med matvete från Gutekorn Citrusdoftande rotfruktsgryta med grapefrukt och citron, matvete från gutekorn Morotstzatsíki, pizzasallad, knäckesmörgås och mjölk
Torsdag
Vegetariskt
Morotsbiffar med ört- och ugnsbakade grönsaker, örtdressing Gröna linsbiffar med ört- och ugnsbakade grönsaker, örtdressing Knäckesmörgås och mjölk
Fredag
Pasta
Gotländska köttfärsbullar i mustig tomatsås, pasta Vegetariska färsbullar i mustig tomatsås, pasta Mustig rödbetssallad, morot, knäckesmörgås och mjölk

Recept för vintervecka med gotländska råvaror 140213

Beräkning måltider vintervecka

Gotland Matlandet Huvudstad 2013