The Flash plugin is required to view this object.

Matverk Gotland 2019

OBS! Den regionala tävlingen på Gotland genomförs hösten 2018!

Tävlingsuppgift för att delta i gastronomiska Matverk

Skapa en förädlad produkt som är säljbar på marknaden (butik, restaurang, torgmarknad, grossist).  Tävlingsdag på Gotland blir under hösten 2018 på Grönt Centrum, Lövsta. Tävla och få konstruktiva tips av juryn. Vinner du tävlingen går du vidare till riksfinalen i Sörmland under första kvartalet 2019.

Laget kan bestå av 1–3 personer. Dessa måste vara med:

  • en råvaruproducent
  • en yrkesverksam inom matlagning och/eller en yrkesverksam inom livsmedelsförädling

De båda ovan kan rymmas i en och samma person, men man får extrapoäng om man tävlar med ett lag. En möjlig tredje lagmedlem kan en yrkesverksam formgivare, förpackningsdesigner eller kommunikatör. Lagmedlemmarna ska i väsentlig utsträckning vara verksamma i det aktuella landskapet eller ha en privat och stark koppling till bygden.

Lagen ska skapa en matprodukt, ett matverk, där huvudråvaran ska produceras av deltagande råvaruproducent i landskapet där tävlingen genomförs. Med huvudråvara avses en råvara som är volym- eller smakmässigt avgörande för produktens karaktär och egenskaper.

Produkten

För produkt som redan finns på marknaden och är skapad av det tävlande laget gäller följande:

Ej tillåtet

  1. Om produkten funnits ute till försäljning före 20180101
  2. Produkten finns till försäljning hos grossist eller på flera försäljningsställen.

Tillåtet

  1. Produkten finns till provförsäljning i enskild butik/försäljningsställe/restaurang from 20180101
  2. En befintlig produkt som väsentligt har förändrats får delta. Det är lagets ansvar att visa att förändringen är tillräcklig för att produkten ska betraktas som ny

 

Vill du veta mer?
Ring eller maila Susanne Welin-Berger tel 0707-26 28 88. Mail till Susanne.

 

Gotland Matlandet Huvudstad 2013