The Flash plugin is required to view this object.

Matverk 2014 – Gotland

Matverk2014_216x300För andra året genomförs nu produktutvecklingstävlingen Matverk – och Gotland är med för andra året. 22 av 25 landskap deltar i år – riktigt bra uppslutning alltså.

Söndagen den 17 november sker jurybedömningen av de anmälda sju tävlingsprodukterna. Juryns ordförande är, liksom förra året, Gotlands landshövding Cecilia Schelin Seidegård. Dessutom innehåller juryn representanter för råvaruproducenter, förädlande företag, matlagare/kock, grossist, butik, mathistoriker och en sponsorsrepresentant. Stor bredd alltså!

Vinnande produkt kommer att presenteras kl 10 den 21 november – under Matlandskonferensen på Wisby Strand. Vinnarprodukten ska sedan försvara de gotländska färgerna i riksfinalen i januari 2014. Juryns ordförande i riksfinalen är Mathias Dahlgren (Grand Hotel Matsalen och Matbaren).

I förra årets tävling tog den rökta lammblodkorven (Bröderna Wikströms, Pontus Wiman/Nygårds Herrgård) hem förstaplatsen i den gotländska tävlingen. Tyvärr blev det ingen placering i riksfinalen, så nu vill vi ha revansch!

 

Har du frågor? Välkommen att höra av dig till tävlingsledare Karin Farinder 😀 (070-883 2757, karin.farinder@livstek.se)

 

 

Gotland Matlandet Huvudstad 2013