The Flash plugin is required to view this object.

Vinnare

Grattis till förstaplatsen, Bröderna Wikströms & Graute Gård!

Vinnare Matverk 2014 - Gotland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RESULTAT

1:a plats: Lammköttbullar

Råvaruproducent: Graute Gård, Kjell Nilsson
Förädlare: Wikströms Matvarufabrik, Dan och Pär Wikström
Kontakt: Danne Wikström, 0739-78 94 76, info@brodernawikstroms.se

Motivering

Förstapriset belönar ett högklassigt mathantverk, som uppvisar en fin känsla för traditionella, gotländska smaker. Produkten är framställd med hänsyn till respektfull djurhållning som bidrar till att hålla det gotländska odlingslandskapet öppet. Det är särskilt lovvärt att producenterna utnyttjar hela slaktdjuret och inte bara de styckningsdetaljer som betingar det högsta priset.

Bröderna Wikströms lammköttbullar har en aptitlig lammsmak, är enkla att tillaga och har ett tilltalande format. Juryn anser att produkten har en bred marknadspotential för både storkök, restauranger och familjer.

2:a plats: Syrat smör

Råvaruproducent: Lövsta Landsbygdscentrum, Aron Widén
Förädlare: Wikströms Matvarufabrik, Dan och Pär Wikström
Kontakt: Danne Wikström, 0739-78 94 76, info@brodernawikstroms.se

Motivering

Ett utomordentligt gott hantverk där en traditionell råvara används för att skapa en gudomligt god produkt för en kräsen publik.

3:e plats: Ketchup

Råvaruproducent: Lilla Bjers, Göran och Margareta Hoas
Matlagare/kock: Luqaz Ottosson
Kontakt: Göran Hoas, 070-360 7357, goran@lillabjers.se

Motivering

Med fokus på närproducerat och ekologisk odling skapar man en överraskande ketchup vars färg och förpackning väcker ljuva minnen av gotländsk sommar.

Hoas & Wikströms på scenen

Gotland Matlandet Huvudstad 2013