Den här sidan uppdateras kontinuerligt med saker som händer för er gotländska matföretagare. Om du har något tips på någon aktivitet som borde stå med här, kontakta Susanne Welin-Berger (susanne@tryffelofsweden.se)
Mötesplanering Goda Gotland
2021-03-22 kl 18.30 via Zoom. Vi jobbar vidare med arbetet med att starta en e-handel och hur vi utvecklar våra affärer på Gotland och fastlandet. Vid detta möte kan vi prata lite även om Gotland Lokal-finansierings erbjudanden, kan vi stötta varandra där? Boka in medlemsmötet i kalendern.
2021-01-20 kl 18.30 träffades vi via Zoom. Vi hade en diger möteslista och diskuterade kring våra utvecklingsprojekt, utveckling av webben, hur vi kan stödja varandra under Corona och mycket mer.
2020-10-19 kl 18.30 hos ICA Maxi i Visby. Marcus Lilja presenterade det läckra nybygget. Vi möttes och åt en närproducerad rätt hos Icanders. Vi resonerade om våra utvecklingssatsningar.
2020-09-24 kl 18 träffades vi hos Överstekvarn i Lummelunda. Anna & Gary Mathers presenterade sin produktion. Vi tittade på produktionen i växthusen och intog en delikat middag ordnat av Tomas Lundgren från Restaurangskolan. Maten och resten av mötet genomfördes givetvis i ett rymligt växthus.
2020-05-26 kl 19 träffades vi via Zoom. Vi hade årsmöte och diskuterade vidare vad som är bästa åtgärderna för att stödja våra gotländska livsmedelsföretag. Satsningen på marknadsföringen av appen Öppet Gotland är en av åtgärderna som vi fastnade för ger en snabb utdelning. Vi jobbar vidare med frågan hur vi ska göra om fastlandets besökare inte kan komma till Gotland. Kan Gotland komma till Mälardalen?
2020-04-27 kl 19 träffades vi för ett medlemsmöte via Zoom. Det var bra energi och kreativa idéer kring vad vi kan ta tag i för att stödja medlemmarna i Goda Gotland.
2020-01-20 kl 18 träffades vi hos Gotlandschips i Stånga. Vi fick en intressant genomgång av nystartade Gotlandschips utvecklingsresa. Vi önskar Gotlandschips all lycka till framåt.
2019-11-27 träffades vi hos ICA Maxi. Det var mycket intressant om planerna framåt för ICA Maxi som diskuterades tillsammans med trevligt umgänge och god mat.
2019-10-22 träffades vi hos Campus Gotland i ett öppet möte och diskuterade främst möjligheterna om vi samlar oss runt en gemensam försäljningsportal / gemensam webbförsäljning. John Norrby presenterade sitt och media2U:s förslag till en gemensam nätbutik. Vi pratade även om den kommande studieresan till Östergötland.
2019-05-14 kl 18 träffades vi hos Gute Rosteri på Stafva för årsmöte i Goda Gotland
Vi fick en intressant presentation av Gute Rosteri och vid årsmöte var det bra diskussioner om hur vi utvecklar arbetet i Goda Gotland.
2019-04-11 Kl 18 träffades vi hos Gotlandsägg i Stenkyrka
Vi fick en härlig presentation av Gotlandsägg och den nya pannkakstillverkningen i Tingstäde.
2019-03-29 kl 13.30 till 2019-03-30 kl 13 på Fårö
Under ledning av Lotta Löwhagen Lundberg diskuterades hur vi utvecklar kommunikation, marknadsföring och försäljning av mat på Gotland.
2019-01-21 träffades vi på Restaurangskolan i Visby.
Ett härligt möte med fantastisk mat och livliga diskussioner.
2018-11-27 träffades vi på Värdshuset Lindgården
Frida Domnauer berättade om Värdshuset omfattande verksamhet. Vi åt underbara gäddqueneller och pratade Gotland Gastronomy, utbildningsbehov och matupplevelseturism.
2018-09-13 kl 18 träffades vi på Cruise Center och Joda Bar
Först fick vi en presentation av planerna med Cruise Center och hur sommaren hade gått. Läget för Cruise Center med den skraltiga bron har inte varit optimalt men det har blivit en godkänd start ändå. Träffen fortsatte med en räkmacka på Joda bar och med presentation från Daniel Björkman och John Norrby kring webbförsäljning på olika sätt.
2018-05-15 Kl 18.00 Träffades vi på Novi Resort.
Först fick vi en presentation av utvecklingsplanerna på Novi Resort från Pär Wikström, sedan åt vi och umgicks. Göran Nilsson från Bildvision berättade om möjligheterna med bilder och vad nya GDPR reglerna innebär för användning av foton. Som vanligt pratade vi om lite annat smått och gott.
2018-04-18 Kl 18.00 Träff och kl 19.30 Årsmöte på Warfsholm i Klintehamn.
Först får vi en presentation av utvecklingsplanerna på Warfsholm, sedan äter vi och umgås, därefter startar årsmötet. För årsmöteshandlingar och mer info klicka här.
2018-03-06 kl 18.00 Träff hos Heart of Sweden i Hemse.
Under kvällen fick vi en presentation av Heart of Sweden och pratade vi om att medlemmarna vill att en medlemskarta tas fram samt kom med förslag vad en projektansökan kring ett utvecklingsprojekt borde handla om.
2018-01-29 kl 18.00 Träff med Gotlands Förenade Besöksnäring hos We Create i Visby.
Under kvällen pratar vi om kryssningsturism, maten i den nya besöksnäringsstrategin och vad som behöver utvecklas. Mer information kommer.
2017-11-28 träff hos Gotlandsknäcke i Fårösund. Vi fick en presentation av Gotlandsknäcke, Sveriges 7:e största knäckebrödsbageri!! Vi diskuterade hur vi utvecklar livsmedelsområdet. Lars Nellmer som samordnar livsmedels- strategiarbetet och Susanne Welin-Berger från projektet Ökad livsmedelsförädling deltog.
2017-10-04 träff hos Uppsala Universitet Campus Gotland i Visby. Vi diskuterade hur vi utvecklar it-användningen i våra livsmedelsföretag. Diskussionen resulterade i en förstudie som startar i början av 2018.
2017-08-23 kl 18.00 Träff i Rone. Samling vid Rone Bygdegård för avfärd till studiebesök på mälteriet i Rone. Ca kl 18.45 middag i Rone Bygdegård.
Kl 19.30 Efter maten pratade vi om hur vi kan utveckla livsmedelsförädlingen i Rone och omkringliggande socknar.
2017-05-10 kl 18.00 Träff på Stenhuse Gård
2017-04-26 kl 18.00 Träff och årsmöte på Gotland Grönt Centrum
2017-03-22 kl 18.10 Träff hos Wisby ost och Gotlands bryggeri
Vi hade en kanontrevlig kväll först med träff hos Wisby ost med provsmak på olika smakfulla ostar. Därefter vidtog en promenad till Gotlands bryggeri med en smarrig gryta och provsmak av nya ölsorter. Det blev många glada skratt och en jättetrevlig kväll.
2017-02-07 Medlemsmöte. Kl 18.00 Hos Gotland Whisky i Roma. Anders Stumle och kollegor berättade om hur man byggt upp sin verksamhet och sina tankar om hur man man jobbar med att utvecklas vidare.
2017-01-23 Medlemsmöte. Kl 18.00 hos H10 bar & café i Visby. Vi startar med att Göran Örtbrant presenterar H10:s verksamhet. Efter maten samtalar vi med Johan Lindvall om mat och besöksnäring.
2016-11-28 Medlemsmöte. Kl 18.00 Hos Stora Tollby Gård i Fole. Andreas Wiklund berättade om deras fascinerande verksamhet med leveranser till Nobelmiddagar, Prinsbröllop mm. På gården sker ständig utveckling med nya lokaler för lagring och packning. Karin Farinder, Region Gotland och Gunilla Lexell Länsstyrelsen presenterade förstudiearbetet kring hur Gotland tillsammans kan arbeta med att utveckla mat och livsmedelsområdet från nu och till 2025.
2016-10-24 Medlemsmöte på Bistro Torget. Vi startar med att Carolina Kallum berättar om planerna med Bistro Torget. Andra godbitar under kvällen är tips kring Matverkstävlingen, trevligt umgänge med kulpoäng och lite funderingar kring möjligheter med kryssningskajen. Kom och ha en trevlig kväll och ge dina inspel. Du är välkommen vare sig du är medlem eller ej.
2016-09-20 Medlemsmöte hos Gotlandsgårdens Konfektyr i När. Vi startar med att Lotta Larsson inviger oss i chokladtillverkningens mysterier. Andra godbitar under kvällen är tips kring Matverkstävlingen, trevligt umgänge med kulpoäng och lite funderingar inför framtiden. Gotländska livsmedel ligger i täten hur utvecklar vi oss till att bli ännu bättre? Vad kan vi dra för nytta från forskningen? Kom och ha en trevlig kväll och ge dina inspel. Du är välkommen vare sig du är medlem eller ej.
2016-08-25 Medlemsmöte. Vi startar med att Honung Gotlandica ek fören. berättar om sin verksamhet, äter en bit mat och ca kl 19.30 har vi en diskussionsdel. Gotland grönt centrum, Roma.
2016-05-11 medlemsmöte kl 18 på Restaurang Rosengården vid Stora Torget i Visby. Vi startar med att Restaurang Rosengården berättar om sin verksamhet, äter en bit mat och ca kl 19.30 berättar Henrik Westerlund om sitt och Tomas Petterssons (Stenhuse Gård) deltagande i produktutvecklings-tävlingen Matverk. Vi får uppdatera information om Njut av Gotland och den snart kommande landsbygdsriksdagen. Vill vi kan vi även diskutera utvecklad samverkan i sommar mellan oss företagare. För att kunna förboka maten behöver vi din anmälan senast 9 maj men anmäl gärna så snart som möjligt om du kommer. Maila anders.b.engstrom@outlook.com eller ring/sms:a tel 070-643 56 71. Är du allergisk mot något i matväg meddela det! Kan du inte komma till kl 18 går det bra att komma till maten eller kl 19.30 till mötesdelen. Tala bara om när du kommer.
2016-04-06 Årsmöte på Hamnkrogen i Herrvik. De nya krögarna presenterar sig och berättar om sina planer med Hamnkrogen.
2016-03-09 medlemsmöte med start kl 18 hos Visby börs. Tema hitta roliga event där landsbygden och Goda Gotland medlemmar kan göra event tillsammans med Visby börs mfl.
2016-02-09 start kl 18 i Halla bygdegård. Curt Niklasson mfl berättar om Gutekorn. Kl 18.30 ca äter vi något smarrigt som Gutekorn fixar för 125 kr inkl dryck och kaffe. Kl 19.30 ca Johan Spendrup berättar om Gotlands Bryggeri och hur man vill utveckla samarbetet med livsmedelsföretagen. Efter det tar vi lite avstämning i aktuella Goda Gotland frågor. Ge gärna inspel på viktiga saker du tycker vi ska ta upp. Kom, umgås och utbyt erfarenheter med de andra som deltar. För att kunna förboka maten behöver vi din anmälan senast 5 februari men anmäl gärna så snart som möjligt om du kommer. Maila anders.b.engstrom@outlook.com eller ring/sms:a tel 070-643 56 71. Är du allergisk mot något i matväg meddela det!
2016-01-21 start kl 18 hos Leva Kungslador söder om Visby.
2015-12-08 start kl 18 hos Soro i Visby.
2015-11-23 start kl 18 troligen utanför Visby.
2015-10-14 start kl 18 på Graute Gård i Hejnum. Kjell och Jenny har många strängar på sin lyra. De driver en nötkötts- och lammproduktion, syr i lammskinn, har prisbelönta skinn och driver Källstäde kalkon mm. Ca kl 18.45 äter vi en rökt kalkon, potatisgratäng och sallad för 125 kr inkl dryck och kaffe. ca 19.30 pratar vi om behov av kurser, rådgivning samt vad mer vi vill ha ut av Goda Gotland.
2015-09-22 Start kl 18 på Krusmyntagården norr om Visby. Lena Blomqvist presenterar verksamheten. kl 18.45 äter vi en buffémåltid med svenska råvaror för 125 kr inkl vatten och kaffe. Kl 19.30 startar mötesdelen. Temat för denna träff är inspel till Region Gotland och Länsstyrelsen på Gotland kring en livsmedelsstrategi för Gotland. Hur vill vi utveckla Gotland inom livsmedelsområdet? Gunilla Lexell från Länsstyrelsen på Gotland och Magnus Larsson från Almi Gotland medverkar.
2015-08-31 Start kl 18 i Vitviken i Gothem. Jessica Hermansson från Gothems Handelshus berättade om hur dom samarbetar och hur dom tänker utveckla sin verksamhet. Ca kl 18.45 äter vi en smarrig ost- och skinkpaj på Vivikens café för 100 kr inkl vatten och kaffe. Kl 19.30 startar vi vårt möte. Temat för detta möte är att resonera kring hur sommaren har varit och spåna kring vi kan utveckla och förbättra saker till nästa sommar.
2015-06-09 Start kl 18 hos Lilla Bjers. Först berättar Göran och Margareta Hoas om sin verksamhet på Lilla Bjers. Ca kl 18.45 äter vi en läcker måltid för 150 kr inkl vatten och kaffe. Kl 19.30 startar årsmötet. Därefter är det fritt fram att resonera om hur vi utvecklar verksamheten på Gotland.
2015-05-12 Start kl 18. Vi startar med studiebesök hos Privab, lundbygatan 2. Ca kl 18.45 äter vi en vårbuffé på Gotlands slagteri för 150 kr inkl vatten/lättöl och kaffe. Kl 19.30 presenterar Global Blue-Tax Free Shopping. Vill du kunna erbjuda dina utländska kunder (ej EU) som köper produkter i din butik/gårdsbutik och få tillbaks momsen. Yasemin Bilir berättar hur det går till.
Meny Gotlands slagteri Mat Goda Gotland 12-5-15
2015-04-14 Start k 18 hos Fårö lamm. Anna Gabrielsson visar oss sitt gårdsslakteri och berättar om verksamheten. Obs tänk på att Fårö färjan går kl 17.30. Vi åker sedan över till Stora Gåsemora och äter en charktallrik från Fårö lamm för 125 kr inkl. kaffe. Vid det efterföljande mötet fortsätter vi att resonera vi om hur vi skapar bättre affärer för varandra på Gotland och hur vi kan samarbeta mer över branschgränser. Goda Gotland-mötet startar ca kl 19.30. Alla är välkomna, men anmälan krävs
till: anders.b.engstrom@outlook.com eller mobil 0706-43 5 671, även om du inte vill ha mat vill vi ha din anmälan så att antalet stolar räcker.
2015-03-10 Start kl 18 hos Gutevin. Lauri och Lotta Pappinen berättar om sin verksamhet. Vi äter hemlagad paj och sallad för 125 kr inkl. kaffe. Vid det efterföljande mötet resonerar vi om hur vi skapar bättre affärer för varandra på Gotland och hur vi kan samarbeta mer över branschgränser. Goda Gotland- mötet startar ca kl 19.30.
2015-02-10 Start kl 18 på Stafva. Patrik von Corswant berättar om företagen på Stafva. Vi får mat inkl dryck och kaffe för 125 kr. Goda Gotlandmötet startar ca kl 19.30.
2015-01-13 Start kl 18 hos Restaurangskolan i Visby. Besöksadress Fårögatan 1. Restauranglärarna presenterar verksamheten. Vi äter en smarrig måltid för 100 kr inkl dryck. Ca kl 19.30 startar Goda Gotlands medlemsmöte då vi resonerar om hur vi utvecklar samarbeten mellan företag och restaurangskolan samt andra viktiga frågor. Alla är välkomna. även om du inte vill ha mat vill vi ha din anmälan så att antalet stolar räcker.
2014-12-09 Start kl 18 på Gotlandsspecialisten vid Lundbygatan. Vd Carl Törngren presenterar Gotlandspecialistens verksamhet. Vi går sedan till grannhuset Gotlands slagteri och äter gotländsk middag. Ca kl 19.30 startar sedan Goda Gotlands medlemsmöte där vi även tar upp planering av marknadsaktiviteter i Mälardalen 2015.
2014-11-11 Start kl 18 på Smakrike krog och logi i Ljugarn. Rickard och Lotta berättar hur de utvecklar sin verksamhet. Vi äter något smarrigt säsonganpassat, sedan fortsätter kvällen med marknadsplaner mm.
2014-10-14 Start kl 18 med studiebesök på Wisby ost. Ca kl 18.45 mat på Kitchen & Table i Visby och bildande möte för nya Goda Gotland kl 19.30. Efter bildande mötet berättar Daniel Bengtsson från Destination Gotland om planerna med Gotland 2015. Alla är välkomna, men anmälan krävs till: susanne@tryffelofsweden.se eller mobil 0707-26 28 88, även om du inte vill ha mat vill vi ha din anmälan så att antalet stolar räcker.
2014-09-09 Möte med studiebesök hos Katthammarsviks rökeri. Först åt vi mat därefter berättade och visade Vd Ullis Magnusson historien och utvecklingen av rökeriet och Salteriet. Kvällen fortsatte med idéer kring nya produkter fiskprat mm.
2014-08-13 Möte, med bisafari, i nya ekonomiska föreningen Goda Gotland, utanför Lövstarestaurangen, kl 17 går vi till bigården, kl 18 mat i restaurangen kl 19 möte med kulpoäng.
2014-05-26 Styrgruppsmöte Närproducerat Gotland, Lövsta, kl 12-15
2014-05-06 Presentation av uppdraget ”värdeord som särskiljer gotländska livsmedel”, Lövsta, kl 15. Anmälan till: narproducerat@godagotland.se
2014-04-23 Bildandemöte ekonomiska föreningen Goda Gotland, Lövsta, kl 15
2014-04-08 Möte i nätverket Gotland Deli, hos Lauri Pappinen, Hablingbo, kl 18.30
2014-03-31 Styrgruppsmöte Närproducerat Gotland, Lövsta, kl 14-17
2014-02-05 Möte i nätverket Gotland Deli, hos Lena Bertholdsson på H10, kl 18.30
2014-02-06 Seminarium: Samordnad varudistribution – vad är det? Visborg, kl 9-16. Anmälan krävs.
2014-02-03 Styrgruppsmöte Närproducerat Gotland, Lövsta, kl 14-17
2014-01-13 Workshop mellan producenter och grossister, Lövsta, kl 13-16
2013-12-18 Styrgruppsmöte Närproducerat Gotland, Lövsta, kl 14-17
2013-12-10 Planeringsmöte butiksaktiviteter vår 2014, Lövsta el Visby, kl 17
2013-11-13 Stormöte om Goda Gotland ek förening, Lövsta, kl 14-17
2013-10-29 Styrgruppsmöte Närproducerat Gotland, Lövsta, kl 15-17.30
2013-10-17 Förmöte Goda Gotland ek förening – alla välkomna, Lövsta, kl 13-15.30
2013-10-02 Spånarmöte om kundgrp privata offentliga kök, Lövsta, kl 17-19
2013-09-20 Planeringsmöte Mitt Kök 2013, telefon, kl 10-11
2013-09-05 Planeringsmöte butiksaktiviteter höst 2013/forts, Lövsta, kl 17-19
2013-08-26 Möte i nätverket Gotland Deli, hos Peter Gudinge, kl 18.30
2013-08-26 Styrgruppsmöte Närproducerat Gotland, Lövsta, kl 15-17.30
2013-08-26 Planeringsmöte Mitt Kök 2013, Lövsta, kl 13-15
2013-06-27 Planeringsmöte butiksaktiviteter höst 2013, kl 17-20
2013-05-27 Distributions- och Marknadsmöte, telefon, kl 20.30-21.30
2013-05-13 Styrgruppsmöte Närproducerat Gotland, Lövsta, kl 14-16.30
2013-05-06 Distributions- & Marknadsmöte, Lövsta, kl 15-17.30
2013-03-25 Östgötamat på gotländskt vis: fortsatt arbete med ”Goda Gotland ek förening”, Stora Konferenssalen, Lövsta, kl 14-16.30
2013-03-20 Distributions- & Marknadsmöte, Lövsta, kl 14-16.30
2013-03-20 Planering marknadsaktiviteter 2013, kl 17.30-20, Lövsta – anmäl till Bosse
2013-03-08 Styrgruppsmöte Närproducerat Gotland, Lövsta, kl 13-15.30
2013-02-19 Östgötamat på gotländskt vis: värdediskussion, Stafva Gård, kl 14-16
2013-02-18 Möte om Goda Gotlandsguiden – infokväll för producenter & restauratörer, O’Learys, Visby, kl 19-21 – föranmälan
2013-02-18 Möte i nätverket Gotland Deli, Lummelunda, kl 18.30
2013-02-13 Distributions- & Marknadsmöte, Lövsta, kl 14-16.30
2013-02-08 Styrgruppsmöte Närproducerat Gotland, Lövsta, kl 14-16
2013-01-21 Möte om gemensam plockpersonal butik, HS’ fikarum, Lövsta, kl 15.30-17.30
2013-01-21 Möte Gotland Deli om försäljning till delibutiker i Sthlm, Stora Konferenssalen, Lövsta, kl 18.30-21.30 max
2013-01-15 Presentation av ”Östgötamat” av Louise Alenbrand, Stafva Gård, kl 14-17
2012-12-13 Produktionsmöte, Lövsta, kl 13.30-15
2012-12-11 Marknadsmöte, med PrimörPremiär 2013, Lövsta, kl 17-21
2012-12-11 Marknads- & Distributionsmöte, Lövsta, kl 14-16.30
2012-11-26 Marknads- & Distributionsmöte, Lövsta, kl 13-15
2012-11-26 Styrgruppsmöte Närproducerat Gotland, Lövsta, kl 15-17
2012-11-02 Gotland Delimöte, Visby, kl 17-19