Efterfrågan på gotländsk mat ökar såväl på Gotland som på fastlandet. Gotländska råvaror och förädlade produkter bryter ständigt ny mark. Vi följer utvecklingen och är även med och driver den.

Vill du prenumerera på ett nyhetsbrev som ett par gånger per år berättar om kul nyheter på livsmedelsområdet på Gotland? Klicka här och lägg in din mailadress. Lägger du in postnummer så kan vi maila information om någon gotländsk aktivitet sker i ditt närområdet.

Nu under Corona vill vi möjliggöra att du kan hitta gotländska produkter både på fastlandet och via nätet om du inte har möjlighet att vara på plats på Gotland. 

I Mälardalen kan du hitta eller fråga efter dessa varumärken i din butik.Produkter från Överstekvarn
Chili Gotland


Smak av Gotland
köttprodukter från ön


Ekologiska råvaror
från Widegrens gård


Stora Tollby TrädgårdStenhuse GårdHoly Local – produkter från
Stafva gårdsmejeri


Honung Gotlandica
från gotländska biodlare


Handgjorda bakverk
från Gutebollen


Ägg från GotlandsäggChips av gotländsk
potatis från Gotlandschips


Hantverksmjöl
från Labans Kvarn


Kött
från Ejmunds Gård


Fisk & tillbehör
från Katthammarsviks Rökeri


Kvalitetsdelikatesser
från Gutö Delikatesser


Ekologisk tillsatsfri glass
från Gute Glass


Grönsaker från RyftesChips från Ö-chips

Vill du hellre handla online?

Följande webbutiker säljer produkter från Gotland
Kränku med sina underbara teer

 


Krysmyntagården
webshop
 

Beställ knäckebröd
från Hejde Knäcke


Handplockade produkter från
formgivare,konstnärer,och producenter


Gotlands största ostbutik
Wisby Ost webbshop

Saknar du gotländska produkter i ”din” butik? Ställ gärna frågor till butiken så kan dom ta in ”dina” produkter. Dessutom arbetar vi från Goda Gotland på att du ska hitta fler gotländska livsmedel i butikerna i Mälardalen. De goda, gotländska matvarorna hittar du dock på många platser redan idag. Flera producenter har information på sina webbplatser om i vilka butiker produkterna finns.

Vill du träffa gotländska producenter och matföretagare i Stockholm och i vissa fall på Gotland? Vi fortsätter att tillsammans med intresserade butiker arrangera minimarknader med försäljning av populära gotländska produkter. Ofta sker mindre aktiviteter i butik utan att vi hinner få in informationen här. Håll dig uppdaterad genom att följa vår facebook sida Goda Gotland.

Funderar du på att resa till Gotland? Gå in på Destination Gotlands hemsida – där finner du förutom själva båtbiljetterna även information om paketresor, boende och vad du kan göra på ön.

Välkommen hit!